Siguranța acasă

Activităţile desfăşurate în cadrul Şcolii siguranţei Tedi continuă. De această dată, elevii de la Colegiul Național Emil Racoviță din capitală l-au primit cu mare bucurie pe Tedi şi au aflat multe informații utile privind siguranța lor atât de la reprezentanţi ai Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, cât şi de la reprezentanţi ai structurilor din cadrul Poliției Române.

În cadrul lecţiei demonstrative care a avut loc vineri, 13 aprilie 2018, elevii clasei I A - învățător Stela Răchită au aflat cum să acţioneze atunci când sunt singuri acasă şi apar pericole precum: incendiu, scurgeri de gaz, cutremur şi au transpus informațiile teoretice în exerciții folosind materialul didactic pus la dispoziție de Tedi.

Alături de colegii lor din ciclul primar şi de Tedi, ei au participat la o activitate interesantă care i-a avut ca principali protagonişti pe reprezentanţii Poliţiei Română, partener al proiectului Şcoala siguranţei alături de Ministerul Educaţiei Naţionale. Aproximativ 235 de elevi din clasele 0-IV s-au familiarizat cu o parte din echipamentele folosite de structuri din cadrul Poliției Române, specialişti ai Serviciului de Intervenție și Acțiuni Speciale, ai Serviciului Pirotehnic, ai Institutului Național de Criminalistică și ai Direcției Rutiere care au prezentat echipamentul din dotare, au oferit informații practice și interesante, spre încântarea celor mici şi au răspuns tuturor curiozităților copiilor.