-
Cine poate participa la acest program? | ascunde
La program pot participa clasele I din unităţile şcolare de pe întreg teritoriul României.
-
Cum se face înscrierea în Program? | ascunde
Fiecare învăţător îndrumător la clasa I se poate înscrie pe site, accesând formularul de
aici. Pentru informații suplimentare, puteți apela numărul de telefon 0374 409 539, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 sau puteţi transmite mesajul la adresa de e-mail contact@scoalatedi.ro.
-
Ce materiale primește școala care s-a înscris în Program? | ascunde
După confirmarea participării, învăţătorilor le sunt transmise,
în format electronic, urmatoarele materiale:
- - broşură cu materiale educative și scenarii de activități pentru învățători, cartea de colorat şi diploma pentru elevi, certificatul pentru școală şi pliantul informativ pentru părinți
-
Cât durează programul? | ascunde
Programul se desfăşoară în anul şcolar 2024-2025.
-
Care sunt sarcinile școlii ce participă la Program? | ascunde
Învățătorii claselor I realizează programul prin desfășurarea unor lecții privind siguranța, în baza materialelor educaționale primite, în format electronic, împreună cu scenariile de activităţi. La încheierea acestor lecții, învățătorii le transmit elevilor materialele dedicate lor (cărțile de colorat) și pliantele informative pentru părinți, în format electronic sau prin multiplicare. Școlile pot trimite rapoarte din activitățile desfășurate pe adresa de e-mail: contact@scoalatedi.ro. Documentatia fotografică este trimisă de fiecare învăţător folosind formularul special disponibil pe site.
-
Care este tematica programului? | ascunde
Toate materialele programului „Tedi - Școala Siguranței” se concentrează pe tema siguranței copiilor: la școală, acasă și în drum spre casă/școală. Vor fi descrise principiile unui mod de joacă sigur, va fi abordată tema siguranței pe internet și evitarea interacțiunii cu persoanele străine. Pe parcursul lecțiilor, copiii vor învăța regulile de circulație și cum să reacționeze în cazul pericolelor.
-
Ce conțin materialele educaționale pentru învățători? | ascunde
Materialele pentru învățători conțin:
- - informații cu privire la siguranța copiilor acasă, la școală și în drum spre școală/casă;
- - sfaturi ajutătoare în educarea copiilor pe tema comportamentelor sigure și atitudinea în caz de pericol;
- - scenarii de activități pe tema siguranței, elaborate de pedagogi și evaluate de metodologi;
- - material ilustrativ pentru scenarii.
-
Ce conține cartea de colorat pentru copii? | ascunde
Cartea de colorat pentru copii conține jocuri, rebus, planșe de colorat și întrebări referitoare la siguranța acasă, la școală și în drum spre școală/casă. Jocurile sunt împărțite în: jocuri simple, pe care copilul le poate efectua individual și jocuri puțin mai dificile, pe care trebuie să le rezolve împreună cu părinții, acestea fiind marcate cu un simbol special.
-
De ce trebuie transmise în format electronic sau prin multiplicare, cărțile de colorat copiilor după realizarea scenariilor de activități? | ascunde
În cărțile de colorat pentru copii se găsesc diverse exerciții, a căror rezolvare necesită cunoașterea unor anumite cunoștințe de bază pe tema regulilor de siguranță. Toate aceste elemente vor fi transmise copiilor pe parcursul orelor de siguranță, pe baza scenariilor din materialele educaționale pentru învățători.
-
Ce conține pliantul informativ pentru părinți? | ascunde
Pliantul informativ pentru părinți conține sfaturi referitoare la siguranța copiilor acasă, la școală și în drum spre școală/casă. Acest pliant cuprinde cele mai importante teme despre siguranță, pe care părinții trebuie să le abordeze în discuția cu cei mici.
-
Scenariile incluse în materialele pentru învățători pot fi modificate? | ascunde
Scenariile de activități cuprinse în materialele educative ale programului „Tedi - Școala Siguranței” au fost elaborate special de învățători-pedagogi și au obținut aprobarea unui metodolog. Ele constituie o parte integrantă și sunt adaptate nivelului elevilor de clasa I din școala primară. Vă sugerăm ca aceste scenarii să fie realizate sub forma descrisă în materialele educative.
-
Până acum, în școala noastră, orele pe tema siguranței au fost desfășurate de Poliție. Realizând acest Program, ar trebui să renunțăm la aceasta? | ascunde
Nu. Programul „Tedi - Școala Siguranței” este realizat cu sprijinul esențial al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Toate materialele furnizate școlilor au fost aprobate de această instituţie. Vă sugerăm ca, în cadrul acestor activități pe tema siguranței, să invitați și un reprezentant al Poliției.
-
Printre materialele trimise școlilor se află și un Certificat. Ce trebuie făcut cu el? Îl poate folosi orice școală? | ascunde
Certificatul „Tedi - Școala Siguranței” este transmis împreună cu restul materialelor, însă dreptul de utilizare a acestuia revine doar școlilor care au realizat la clasele I scenariile de activități pe tema siguranței și care au transmis elevilor broșurile dedicate lor și pliantele informative pentru părinți.
-
Când trebuie realizate scenariile de activități? | ascunde
Programul se desfășoară în anul şcolar 2024-2025, timp în care se pot realiza aceste activități pe baza scenariilor din materialele educaționale.
-
Trebuie trimisă vreo documentație sau vreun raport privind activitățile desfășurate? | ascunde
Vă invităm să ne transmiteți poze și rapoarte de activitate pe adresa noastră de e-mail:
contact@scoalatedi.ro sau pe site
aici.
-
Învățătorul poate primi o confirmare de participare la această acțiune? | ascunde
Da. Dacă este necesară o confirmare de participare la program, o vom trimite imediat dupa solicitarea scrisă.
-
Cum este verificată participarea școlii la program? | ascunde
Avem încredere că școlile care se înscriu în program vor realiza în mod conștiincios activitățile transmise de noi. Verificarea o vom lăsa în seama directorului școlii, care va evalua activitățile realizate de învățători și va lua decizia de acordare a Certificatului „Tedi - Școala Siguranței”.
-
Școala suportă vreun cost legat de acest program? | ascunde
Programul este gratuit. Singurele costuri pe care le poate suporta școala sunt pentru xerox sau materiale ajutătoare: hârtie, foarfece, creioane colorate.
-
Care este adresa de contact a Organizatorului? | ascunde