Noutati

21.03.2023

Şcoala siguranţei TEDI este la Radio Itsy Bitsy



Școala siguranței TEDI difuzează la Radio Itsy Bitsy cele mai utile sfaturi pentru siguranța copiilor!

De astăzi, puteți auzi în fiecare dimineață la Radio Itsy Bitsy sfaturi adaptate nivelului de înțelegere al celor mici, dar și recomandări adresate părinților și învățătorilor astfel încât tema siguranței să fie integrată firesc în educație, atât acasă, cât și la școală.

Cele mai importante lecții de siguranță din cadrul programului educativ Școala siguranței TEDI au fost transformate în dialoguri scurte și sunt difuzate la Radio Itsy Bitsy în fiecare zi, de luni până duminică, până pe 30 iunie, astfel:
⏰ Ora 7.20 - Sfaturi pentru copii,
⏰ Ora 9.20 - Sfaturi pentru părinți, ambele susținute de programul Școala siguranței Tedi, un proiect educativ adresat elevii de clasa I, realizat de Maspex Romania prin brandul Tedi în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română.
Prin informarea și pregătirea elevilor de clasa I pentru diferite situații care ar putea să îi pună în dificultate, proiectul Şcoala siguranţei Tedi contribuie la creșterea încrederii și a sentimentului de siguranță, la prevenirea bullying-ului, atât în mediul școlar, cât și în comunitate şi încurajează părinții să fie mai implicați în educația și siguranța copiilor lor, să comunice mai deschis și să fie mai atenți la nevoile lor.
Și nu uitați, schimbați în fiecare dimineață frecvența pe Radio pe Itsy Bitsy pentru a primi informații folositoare și a avea copii mai pregătiți să facă față pericolelor!

06.02.2023

Portret de învățător



1. De cât timp profesați?
Profesez în învățământ din anul 1999, de când am absolvit Liceul Pedagogic ,,Iosif Vulcan” din Oradea.

2. Ce anume v-a determinat să luați decizia de a urma o carieră de învățător?
Meseria de dascăl este una nobilă, iar eu am decis să devin învățător deoarece iubesc și ador copiii care sunt niște suflete inocente.

3. Care sunt satisfacțiile pe care vi le aduce această profesie?
Satisfacțiile aduse de această profesie sunt nenumărate, cea mai mare bucurie a mea este să-i văd pe copii dezvoltându-se din toate punctele de vedere: educațional, social, moral, comportamental.

4. Sunteți parte din programul Școala siguranței Tedi:
a. ce anume v-a determinat să vă înscrieți în program?
Informațiile de actualitate descoperite pe site-ul ,,Școala Siguranței Tedi” m-au determinat să-i înscriu pe elevii mei în acest proiect. Consider că siguranța elevilor la școală, acasă, pe stradă, în vacanță, în mediul on-line este o preocupare comună a celor trei factori implicați în procesul instructiv-educativ: școală-familie-comunitate.
b. ce beneficii aduce programul elevilor dvs?
În cadrul acestui program, elevii au beneficiat de informații utile privind siguranța lor în diverse situații.
c. dacă ați fi elev, ce v-ar plăcea cel mai mult la acest program?
Dacă aș fi elev, mi-aș dori să fac parte din acest program, pentru că aș afla multe informații utile care să mă ajute în rezolvarea situațiilor problematice privind siguranța mea și a celor din jur.
d. aveți feed-back si din partea parintilor?
Feed-back-ul primit din partea părinților a fost unul pozitiv, aceștia implicându-se în rezolvarea sarcinilor primite de copii ca temă pentru acasă.

5. Care sunt amintirile dvs din clasa I? Cum era siguranța în acea vreme? Cine vă oferea cele mai multe informații despre siguranță?
Îmi amintesc cu drag de fosta mea doamnă învățătoare, care știa să valorifice potențialul fiecăruia. În acea vreme se punea mai mult accent pe învățătură. Părinții se preocupau mai mult de siguranța noastră.

6. La ce vă gândiți în fiecare dimineață când intrați în clasă?
Dimineața, înainte de a intra în sala de clasă, gândul meu zboară la dorința de a-mi revedea elevii sănătoși, în siguranță pe tot parcursul zilei și pregătiți pentru noi provocări în călătoria cunoașterii.

7. Cum doriți să-și amintească elevii, peste ani, de dvs.?
Mi-aș dori ca elevii să-și amintească de mine că am fost iubitoare, înțelegătoare, că le-am fost întotdeauna alături, i-am încurajat și motivat să ia cele mai bune decizii.

Profesor învățământ primar, Adriana Blaga

Material realizat cu sprijinul

Școala siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi și care se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Poliția Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Programul se adresează elevilor de clasa I şi are ca obiectiv consolidarea informațiilor privind siguranța școlarilor care s-ar putea confrunta cu pericole în drum spre școală, la școală, acasă, în timpul vacanțelor sau în mediul online. Mai multe informații găsiți pe www.scoalatedi.ro

26.10.2022

Cea de-a 8-a ediție a Școlii siguranței Tedi este gata să înceapă. Învățătorii mai au la dispoziție câteva zile pentru înscrieri, apoi, vor putea desfășura activitățile pregătite pe baza materialelor transmise de Tedi.

Pentru această ediție a programului avem un număr record de participanți, peste 46.000 de elevi de clasa I înscriși până acum, motiv de mare mândrie pentru noi.

Mai multe informații despre programul Școala siguranței Tedi, dar și toate detaliile privind înscrierea în această ediție au fost prezentate astăzi de către D-na Comisar șef de poliție, Angela Chirvăsuță, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la ProTV.





Mult succes elevilor, învățătorilor şi reprezentanţilor Poliţiei în desfășurarea activităților propuse de Tedi pentru acest an școlar!




București, 7 iunie 2022

Școala siguranței Tedi la finalul celui de-al 7-lea an

Ore online, ore desfășurate la școală, schimbări de ritm impuse de pandemie, dar același entuziasm și bucurie. Așa s-a desfășurat cel de-al 7-lea an al Școlii siguranței Tedi pentru cei 37.075 de elevi de clasa I din toată țara care au frecventat cursurile în anul școlar 2021-2022. După ce au ascultat cu mare interes și și-au îndreptat toată atenția către cadrul didactic, către Tedi și polițiștii prezenți la orele despre siguranță, cei mici au acum mai multe informații legate de regulile de bază pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în siguranță pe stradă, acasă, la școală, în mijloacele de transport, când sunt în vacanță sau când accesează internetul.

Tedi, împreună cu învățători din toată țara și cu reprezentanți ai Poliției Române prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și-au îndeplinit și în acest an misiunea de a le face cunoscute elevilor de clasa I cât mai multe informații utile despre siguranță. Prin intermediul lecțiilor gândite pentru a fi interesante și provocatoare, cei mici și-au consolidat cunoștințele de bază dobândite în familie și au aflat și foarte multe alte situații noi pentru care este important să dețină informații pentru rezolvarea lor.

Iată că încheiem cel de-al 7-lea an al Școlii siguranței Tedi. Nici nu știu când a trecut timpul. Fiecare an a venit cu provocările lui, dar și cu numeroase activități pe care le-am organizat până acum mare drag pentru șapte generații de elevi de clasa I. Avem zeci de mii de fotografii primite de la copii, sute de mesaje de la cadrele didactice, multe amintiri rămase în memorie și în suflet de la lecțiile la care am participat personal. Fiecare generație are copii extraordinar de receptivi, învățători deosebit de implicați care au răspuns prompt invitației lui Tedi de a participa la acest program. Îi felicităm pentru tot ce au făcut pe parcursul anului și le mulțumim că ne sunt alături pentru a crea împreună o societate cu adulți informați și responsabili” - Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

De la începutul anului școlar și până în prezent, Tedi a primit peste 32.000 de fotografii. Acestea conțin desene, machete ale situațiilor în care pot aplica informațiile despre siguranță. Și nu în ultimul rând mesaje pentru Tedi și pentru domnii și doamnele polițist.

Se spune că totul pleacă de la cei şapte ani de acasă. Noi, anul acesta, avem cea de-a 7-a generaţie de absolvenţi ai Şcolii siguranţei Tedi şi putem spune, cu mândrie, că avem 7 generaţii de copii care ştiu să trăiască în siguranţă. Este un rezultat de echipă: copii, părinţi, profesori şi politişti care ne motivează să continuăm programele preventive” - comisar șef de poliție Ramona DABIJA-Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Programul Școala siguranței Tedi are drept scop asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

„La Școala Tedi, educația pentru siguranță începe de la clasa I. Ținând cont de societatea în care trăim, nu pare deloc devreme. Ritmul vieții și cantitatea de informații care invadează mintea copiilor de 7 ani din 2022 sunt mult mai mari decât în urmă cu 10 sau 20 de ani, așa că datoria noastră este să îi pregătim de la o vârstă fragedă să se descurce cât mai bine într-o societate extrem de dinamică. Secretul unui program reușit este rețeta echilibrată între când (cât mai devreme), cu cine (cu oameni pasionați) cât (suficient, dar nu obositor) și mai ales cum: interactiv, nonformal, online și fizic, provocator, distractiv și educativ în egală măsură. Școala Siguranței Tedi a reușit să echilibreze aceste ingrediente. Felicităm

deopotrivă organizatorii, cât și toți profesorii și copiii implicați, pentru efortul, curajul și bucuria cu care învață să fie în siguranță”, a declarat domnul Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Școala siguranței Tedi continuă și în anul școlar 2022-2023! Cadrele didactice care vor avea elevi în clasa I sunt invitate să urmăreacă site-ul programului www.scoalatedi.ro pentru înscrierile care vor începe odată cu noul an școlar.

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă, concepute astfel încât să respecte modul de învățare specific elevilor de clasa I - prin jocuri și activități educative. Toate materialele sunt în format electronic și sunt transmise gratuit, prin e-mail, după finalizarea înscrierii. Materialele pot fi folosite atât în predarea directă la școală, cât și la orele în sistem online.


















Comunicat de presă

Din nou la Școala siguranței Tedi. Încă un an plin de informații foarte utile pentru siguranța elevilor de clasa I.

O nouă generație de elevi de clasa I învață despre ce înseamnă și care sunt regulile de bază pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în siguranță. Este al 7-lea an în care Tedi, împreună cu învățători din toată țara și cu reprezentanți ai Poliției Române prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, ajunge în sălile de curs - fizic sau online - pentru a interacționa cu cei mici în cadrul unor lecții gândite pentru a fi interesante și provocatoare.

Cele mai recente lecții la care Tedi a participat online s-au desfășurat la Școala Gimnazială ,,Pavel Dan’’ din Tritenii de Jos, județul Cluj și la Școala Gimnazială ,,Ioan Bădescu" din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Cei mici au fost foarte încântați de întâlnirea cu Tedi și au fost foarte atenți la informațiile primite privind prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului și relațiile cu colegii.

Nunărul mare de elevi înscriși, 36.803 în anul școlar 2021-2022, arată o dată în plus că inițiativa lui Tedi este tot mai apreciată de la an la an. În anul școlar 2020-2021 au fost înscriși 34.041 de elevi din toată țara.

Și, pentru că le plac provocările și informațiile furnizate de Tedi în broșura pe care le-o pune gratuit la dispoziție an de an, elevii înscriși la această ediție s-au grăbit să trimită în număr mare fotografii cu activitățile în care au fost implicați. Astfel, de la începutul anului școlar și până în prezent, Tedi a primit peste 23.000 de fotografii. Cei mici sunt foarte ambițioși, cu siguranță îi vor depăși pe colegii lor mai mari care, în anul școlar 2020 - 2021, au trimis peste 27.000 de fotografii până la finalul școlii.

Bucuria și satisfacțiile pe care ni le aduc acest proiect sunt mai mari de la an la an. Nunărul tot mai mare de învățători interesați, de copii care ascultă cu interes informațiile privind siguranța lor, modul în care toți se implică în desfășurarea activităților ne fac să privim cu încredere la viitor. Știm că vom avea o societate cu adulți informați, implicați și responsabili. Și ne bucurăm că Tedi contribuie din plin la asta, făcând o echipă foarte bună cu profesorii învățători și cu reprezentanții Poliției Române” - Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Programul Școala siguranței Tedi are drept scop asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română prin Institutul de Cercetare și prevenire a Criminalității asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Și ediția din acest an a Programului "Școala Siguranței Tedi" se bucură de succes în rândul copiilor dar și al adulților, fapt ce ne motivează să continuăm acest demers de prevenire a victimizării minorilor. Programul ne oferă prilejul nu doar de a-i învăța pe cei mici cum să fie în siguranță acasă, pe stradă sau în mediul online dar și de a afla care sunt temerile lor. Întrebările de la curs ne arată cât de important este să petrecem timp cu cei mici, să-i ascultăm și împreună să găsim soluții la problemele lor." - comisar șef de poliție Ramona DABIJA-Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității

„Ministerul Educației consideră parteneriatul cu Maspex Romania și cu Poliția Română unul de succes. Derularea acestui program s-a dovedit a fi, în cei 7 ani de existență, extrem de utilă și eficientă pentru elevii de clasa I. Ne bucurăm că împreună reușim să punem bazele unei educații solide într-un domeniu extrem de important pentru Ministerul Educației: siguranța copiilor. Totodată, suntem conștienți că, pe lângă competențele formate, dezvoltate și exersate în cadrul disciplinelor de studiu din planurile cadru, elevii învață și din parteneriatele instituționale ce răspund nevoilor și cerințelor actuale ale societății”, a declarat domnul Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai sigură și mă bucur mult că Programul «Școala siguranței Tedi» vine în sprijinul elevilor, părinților și învățătorilor cu o serie de activități educative privind siguranța copiilor (acasă, la școală, pe stradă, în vacanțe, în mediul online). Deoarece la această vârstă copiii percep pericolele într-un mod mai puțin conștient, consider că toate experiențele de învățare oferite de acest program îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilități de viață solide/relevante, cu privire la siguranța lor și a celor din jur. Elevii mei sunt tare entuziasmați să învețe despre SIGURANȚĂ alături de Tedi, care le pregătește activități distractive, atractive și muuuulte jocuri.

Apreciez în mod deosebit materialele educative gratuite (cărțile de colorat, broșurile, pliantele informative) puse la dispoziție de către organizatorii programului și le consider un sprijin în proiectarea activităților desfășurate cu elevii. Găsesc foarte utile și resursele oferite de site-ul scoalatedi.ro (filmulețele educative și jocurile). Siguranța ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toți. Îmi doresc ca «Școala siguranței Tedi» să ajungă în cât mai multe școli din România. Este un program extrem de valoros.’’- doamna Mirela Canonenco, cadru didactic la Şcoala Gimnazială ,,Pavel Dan’’, Tritenii de Jos, Cluj.

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă, concepute astfel încât să respecte modul de învățare specific elevilor de clasa I - prin jocuri și activități educative. Toate materialele sunt în format electronic și sunt transmise gratuit, prin e-mail, după finalizarea înscrierii. Materialele pot fi folosite atât în predarea directă la școală, cât și la orele în sistem online.

Mai multe informații de interes pentru elevii de clasa I și pentru părinții acestora se regăsesc pe site-ul programului www.scoalatedi.ro.

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de peste 25 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri sărate, apă minerală naturală.

În prezent, Maspex Romania este lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccino şi ciocolată caldă. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare - Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; produse făinoase - pastele Arnos; produse instant - La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; dulciuri şi snacksuri sărate -Rollini d’Oro, Salatini; băuturi energizante – Tiger, apă minerală naturală plată şi carbogazificată – Bucovina, apă de izvor – La Vitta Spring, apă minerală naturală natural alcalină – Alcalia.

Piaţa de desfacere pentru Maspex Romania este reprezentată atât de România, cât şi de țările în care sunt exportate produsele: Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Kosovo, Germania, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Belgia, Cipru, Franța.