Siguranța acasă
  1. Înainte de a pleca de acasă, pregătește-i copilului un mic dejun consistent, compus din pâine integrală, șuncă sau brânză de vaci și legume, o cană de cacao sau un bol de cereale cu lapte! Astfel, va avea energie întreaga zi.

  2. Încearcă să discuți cu copilul ca, sub nicio formă, să nu primească persoane străine în casă! Subliniază-i faptul că nu trebuie să dea prin telefon informații persoanelor necunoscute! La întrebarea „Unde sunt părinții?”, copilul ar trebui să răspundă că sunt prin preajmă.

  3. Este bine să-l avertizezi pe copil despre jocurile periculoase din casă, de exemplu aplecatul pe fereastră sau pe balcon.

  4. Sub nicio formă nu ar trebui să-i permiți copilului să se joace cu focul, gazele și electricitatea! Este bine să discuți cu el despre consecințele care apar dintr-o astfel de joacă.

  5. Nu lăsa medicamentele la îndemâna copiilor! Informează-ți copilul că nu poate folosi niciun medicament fără știrea ta!

  6. Într-un loc vizibil și ușor accesibil (cel mai bine lângă telefon), poți lăsa numărul pentru situațiile de urgență, pentru ca, în caz de pericol, copilul să poată reacționa.

  7. Nu lăsa copilul nesupravegheat în timp ce folosește internetul! Poți stabili anumite intervale de timp, în care să căutați împreună paginile care îl interesează. Este bine să îi vorbești copilului despre pericolele ascunse pe internet, să-l avertizezi în privința fixării întâlnirilor cu persoanele cunoscute în mediul online (îi poți spune să te informeze atunci când cineva dorește să se întâlnească cu el), să-l înveți să nu dezvăluie datele sale unor persoane străine. Nu uita că internetul este locul în care copilul tău își poate petrece timpul în mod interesant și creativ! Internetul are mult mai multe aspecte pozitive decât negative!

  8. Întreabă-ți copilul, de fiecare dată, unde și cu cine pleacă!