Siguranța în școală
  1. Încearcă să-l înveți pe copilul tău cum să se joace în siguranță! Este bine să-i indici jocurile care atrag după sine pericole: săritul, alergatul pe scări, coborârea pe balustrade etc.

  2. Spune-i copilului tău că, atunci când se joacă, trebuie să aibă grijă la ceilalți copii. Din neatenție, le poate face rău prietenilor lui.

  3. Este bine dacă discuți cu cel mic pe tema violenței la școală. Nu uita, violența poate fi atât de natură fizică, cât și psihică! Violență înseamnă orice situație în care un copil mai puternic sau sigur pe sine le face rău altor copii. Violența și agresivitatea presupun și ridiculizare, denigrare, amenințare, gesturi sau priviri ostile.

  4. Analizează-ți copilul! Când observi schimbări în comportamentul său, neaparat stai de vorbă cu el și află care este cauza.

  5. Este important să nu ignori problemele copilului. Încearcă să reacționezi întodeauna!

  6. Este bine să-i arăți copilului că ești întotdeauna deschis cu el. Roagă-l să te informeze de toate problemele și incertitudinile lui.

  7. Atunci când copilul te anunță despre o problemă de violență, agresiune sau escrocherie în școală, este bine să te adresezi învățătorului și directorului.

  8. Încearcă să nu-i dai copilului sume mari de bani la școală! Cel mai bine este să mănânce acasă un mic dejun hrănitor (sandvișuri cu legume și o cacao caldă sau un bol de cereale cu lapte). Pentru a nu-i fi foame în cursul zilei, pregătește-i un pachețel pentru școală, de exemplu un sandviș, un fruct și un suc.