SIGURANTA ACASA

Pentru a putea fi în siguranță atunci când rămâi singur acasă, Tedi îți prezintă obiectele care pot fi periculoase pentru tine:

 • medicamente

  Medicamentele - le poți lua întotdeauna doar în prezența adulților: părinților, bunicilor, asistentei medicale sau învățătorului.

 • cutit

  Cuțitul - locul acestuia este în bucătărie sau acolo unde servim masa. Nu îl folosi niciodată la joacă! Întreabă-ți părinții în ce situații îl poți folosi!

 • foarfeca

  Foarfeca - îți folosește pe parcursul orei de lucru manual și la realizarea temelor. Nu uita să o mânuiești cu grijă! Nu gesticula cu foarfeca în mână!

 • chibrituri

  Chibriturile - nu te juca niciodată cu ele! Este foarte periculos! Te poți arde sau poți provoca un incendiu. Nu te juca nici cu focul, gazele sau curentul electric - te poți răni sau provoca un grav accident!

 • Internet

  Internetul - aici găsești multe informații utile, dar și jocuri interesante pentru copii. Ține minte însă să utilizezi doar paginile de internet destinate copiilor! Nu intra niciodată pe pagini pentru adulți! Roagă-i pe părinți să-ți arate care pagini sunt sigure. Reține, de asemenea, să nu dai nimănui, și nici să introduci numele tău, adresa sau numărul de telefon!

 • necunoscut

  Necunoscuții - fii atent când vorbești cu persoane străine! Nu accepta atenții sau dulciuri de la o persoană străină! Nu urca în mașina unei persoane necunoscute chiar dacă aceasta pare a fi amabilă! Dacă ești singur acasă, nu deschide ușa persoanelor pe care nu le cunoști! Nu ar trebui nici să vorbești la telefon cu străinii. Atunci când sună cineva necunoscut, cheamă-i imediat la telefon pe părinți, iar dacă aceștia nu sunt acasă, spune că sunt ocupați în acest moment și că vor reveni curând cu un apel.

maspex tedi Ministerul Educaţiei Ministerul Afacerilor Interne POLIȚIA ROMÂNĂ
Politica de confidentialitate.