Siguranța acasă

Pentru a putea fi în siguranță atunci când rămâi singur acasă, Tedi îți prezintă obiectele care pot fi periculoase pentru tine:

 • medicamente

  Medicamentele - le poți lua întotdeauna doar în prezența adulților: părinților, bunicilor, asistentei medicale sau învățătorului.

 • cutit

  Cuțitul - locul acestuia este în bucătărie sau acolo unde servim masa. Nu îl folosi niciodată la joacă! Întreabă-ți părinții în ce situații îl poți folosi!

 • foarfeca

  Foarfeca - îți folosește pe parcursul orei de lucru manual și la realizarea temelor. Nu uita să o mânuiești cu grijă! Nu gesticula cu foarfeca în mână!

 • chibrituri

  Chibriturile - nu te juca niciodată cu ele! Este foarte periculos! Te poți arde sau poți provoca un incendiu. Nu te juca nici cu focul, gazele sau curentul electric - te poți răni sau provoca un grav accident!

 • Internet

  Internetul - aici găsești multe informații utile, dar și jocuri interesante pentru copii. Ține minte însă să utilizezi doar paginile de internet destinate copiilor! Nu intra niciodată pe pagini pentru adulți! Roagă-i pe părinți să-ți arate care pagini sunt sigure. Reține, de asemenea, să nu dai nimănui, și nici să introduci numele tău, adresa sau numărul de telefon!

 • necunoscut

  Necunoscuții - fii atent când vorbești cu persoane străine! Nu accepta atenții sau dulciuri de la o persoană străină! Nu urca în mașina unei persoane necunoscute chiar dacă aceasta pare a fi amabilă! Dacă ești singur acasă, nu deschide ușa persoanelor pe care nu le cunoști! Nu ar trebui nici să vorbești la telefon cu străinii. Atunci când sună cineva necunoscut, cheamă-i imediat la telefon pe părinți, iar dacă aceștia nu sunt acasă, spune că sunt ocupați în acest moment și că vor reveni curând cu un apel.